תחרות Dream Factory, שהתקיימה לאחרונה בטכניון, מספקת לסטודנטים הזדמנות להתחכך בעולם היזמות ולהציע לחברות עסקיות פתרונות טכנולוגיים יצירתיים
לאחר חודש של עבודת הכנה מאומצת התקיים בטכניון אירוע Dream Factory, שבו הציגו סטודנטים מהטכניון פתרונות מעשיים ויצירתיים לבעיות טכנולוגיות שהתעוררו בחברות עסקיות שונות. פרויקט זה נועד לעורר את הסטודנטים לחשיבה יצירתית ויזמית ולחשוף אותם לתעשייה ולבעיות ממשיות העולות בסביבתו היומיומית של המהנדס. פרסים כספיים מוענקים לזוכים.
תחרות Dream Factory, הנערכת במסגרת BizTEC ומרכז ברוניצה ליזמות בטכניון, התקיימה לראשונה בשנת 2014, והפתרונות שהוצגו בה על ידי הסטודנטים זכו לשבחים רבים מן החברות שהציגו את האתגרים. השנה התמקדה התחרות בתעשייה המסורתית וזימנה חמש חברות: חיפה כימיקלים, מעבדות שרון (Sharon Labs), אַבְגּוֹל, תמה ושטראוס. האתגרים שהציגו החברות התפרסו על פני תחומים רבים ובהם כימיה, הנדסה כימית, הנדסת סביבה, הנדסת מכונות והנדסת מזון. נציגי החברות, שקיימו קשר רציף עם הסטודנטים, הגיעו לארוע כדי לשמוע את הפתרונות המוצעים ולהעריך אותם על פי יעילותם וישימותם. הנה כמה מהאתגרים ופתרונותיהם:
חברת חיפה כימיקלים ביקשה פתרון לפיזור ידני של דשן מוצק. שרון פארבר, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסת מכונות, הציג מוט ידני שמחדיר את כדוריות הדשן לקרקע. עודד יקיר, סטודנט לתואר ראשון בפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל, הציג מתקן להחדרת כמות מדודה של דשן לאדמה. בקרוב יציגו השניים את הפיתוחים בפני הדרג הבכיר בחברה, שיקבע כיצד יחולק הפרס ביניהם.
חברת תמה פנתה ל- Dream Factoryבבקשה לפתח התקן ייחודי (רולר) לעיטוף מוצרים ברשת אלסטית גמישה, עמידה לקרעים. ההתקן נדרש ליצור מנגנון חיכוך כך שהרשת תימתח ולא תחליק, ומתיחוּת הרשת לא תושפע ממהירות הפריסה. סמיר בגלקוטה, סטודנט לתואר שני בעל ניסיון של יותר מעשור בתעשייה, הציג לחברה התקן מורכב העונה לדרישות אלה. תמה תעניק לו את הפרס אם יתברר כי הפתרון שהציע עשוי להירשם כפטנט ייחודי לחברה.
תחרות Dream Factory נוהלה השנה על ידי מעין לופטון במסגרת תוכנית BizTEC, שאותה מנהלת דניאל בר שלו. התוכנית מתקיימת כאמור במסגרת מרכז ברוניצה ליזמות בטכניון בראשותו של רפי נווה.